Zrnasti i rastresiti materijali

U ovoj grani industrije, naročito je značajno merenje vlažnosti u mineralima, rudama, veštačkim đubrivima i ostalim zrnastim materijalima i sirovinama.

Tokom industrijskog procesa velike količine energije se troše kako bi se proizvodi osušili po željenim specifikacijama. Često je sadržaj vode značajno povezan sa performansama procesa i bez tačnih vrednosti vlage u realnom vremenu, postoji opasnost od presušivanja ili nedovoljnog sušenja. U oba slučaja se javlja škart u proizvodnji.

Bliskom saradnjom sa industrijom razvili smo merne sisteme CM710-e, za merenje i kontrolu raznih vrsta procesa. Ova brza merna metoda (NIR tehnologija) omogućava trenutnu kontrolu proizvodnog procesa, minerala i drugih rastresitih materijala (kukuruz, soja, glina, zeolit, fosfati, nitrati).

Pomoć, koju klijenti dobijaju primenom naših mernih sistema, je:

  • Optimizacija procesa sušenja

  • Poboljšanje produktivnosti

  • Nadzor i kontrola kvaliteta proizvoda

  • Smanjenje potrošnje fosilnih goriva
  • Smanjenje emisije gasova

Povraćaj uloženih sredstava je ključan u našem odnosu sa klijentima. Naši proizvodi donose brzu odplativost uloženog, zahvaljujući svojoj dugotrajnosti, stabilnosti, otpornosti i svrsishodnosti. Da bi smo postigli takav nivo merenja i usluga, konstruišemo svaki merač vlažnosti CM710-e za njegovu specifičnu primenu i raspon vlage, čime smanjujemo početne troškove i vreme puštanja u rad.